Ik moet aankomen in plaats van afvallen, kan dat ook met deze methode?

Aankomen is wat lastiger dan afvallen. Wel geldt ervoor dat je het beste dezelfde voedingsmiddelen kunt eten als wanneer je bezig bent met afvallen.

Wanneer je wilt aankomen is het belangrijk om voldoende eiwitten, vetten en langzame koolhydraten binnen te krijgen en meerdere keren op een dag te eten. Eet bijvoorbeeld om de 2 uur een kleine maaltijd of snack. Voeg aan elke maaltijd een portie langzame koolhydraten toe in de vorm van zoete aardappel, quinoa, havermout of peulvruchten. 

Voedzame ingrediënten zijn bijvoorbeeld notenpasta, noten, zaden, pitten, avocado, vlees en vette vis. Verwerk deze producten naast de toevoeging van groenten en langzame koolhydraten in je vaste maaltijden. 

Door grote porties te maken kan je de restjes van maaltijden eventueel ook als voedzame snack gebruiken. Heb je moeite met eten? Dan zijn groene smoothies en volle kwark aangevuld met een natuurlijke eiwitpoeder en fruit, noten, zaden of pitten ideaal om 1 a 2 keer op een dag te eten/drinken naast je vaste maaltijden. Daarnaast kan je gebruik maken van energierijke snacks zoals een dadelreep van het merk näkd of zelfgemaakte abrikozenballetjes.

Beweeg voldoende en doe aan krachttraining om meer spiermassa te ontwikkelen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op