Ik heb weinig energie sinds ik begonnen ben met het programma

Het kan heel goed zijn dat het lichaam echt even moeten wennen aan de nieuwe manier van eten. Vooral de kleinere hoeveelheid koolhydraten kan aan het begin invloed hebben op de energie. Als je merkt dat de overstap iets te groot is, kun je prima net iets meer koolhydraten toevoegen aan het begin en deze langzaam afbouwen.

Denk aan een extra stuk fruit, net wat meer zoete aardappel bij het avondeten of een extra boekweitcracker bij de lunch. Je kunt ook een snack toevoegen en die op een gegeven moment niet meer nemen als het goed voelt.

Als je aan het afvallen bent, kunnen we ook veel gifstoffen vrijkomen in het lichaam. Dit kan er ook voor zorgen dat je vermoeider bent, of misschien ook wat hoofdpijn ervaart. Dit hoort er soms echt echt bij en zal op den duur steeds minder worden. 

Zorg dat je in dit geval echt voldoende water drinkt, misschien wat extra slaap pakt en ook verse gember (bijvoorbeeld als thee) kan helpen om de gifstoffen wat sneller af te voeren.

Hier gaan we wat dieper in op de klachten die je kunt hebben wanneer je begint met koolhydraatarm eten.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op