Is het slim om magnesium bij te slikken?

Magnesium is belangrijk mineraal, dat bijna in alle cellen van het lichaam aanwezig is. Het is onder andere belangrijk voor behoud van sterke botten, goed werkende spieren en zenuwen en energie.

Het is dus noodzakelijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Voor veel mensen is de magnesium opname uit voeding te laag, waardoor het inderdaad slim kan zijn om een magnesium supplement te gebruiken. 

Tekenen van een magnesiumtekort zijn onder andere: krampen in spieren (vooral benen), vermoeidheid, slechte slaap, minder eetlust, misselijkheid, PMS klachten. Wanneer je verwacht dat je een magnesiumtekort hebt, is het aan te raden om dit via bloedonderzoek te testen*.

Kies altijd voor een biologisch opneembaar magnesium van een goed merk. Magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumbisglycinaat zijn het beste op te nemen voor het lichaam.

*Ben je onder behandeling van een arts of slik je medicijnen? Overleg dan altijd met jouw behandelend arts voor je supplementen gaat gebruiken.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op