Hoe kun je ei vervangen?

Je kunt kiezen uit onderstaande eiwitrijke producten, afhankelijk van wat jou lekker lijkt in het recept:

Vlees, vis, peulvruchten, noten, zaden, pitten, tempeh, quinoa, Griekse yoghurt, Skyr, geitenkaas, schapenkaas.

Als bindmiddel en verdikkingsmiddel kun je ei vervangen door fruit in zoete gerechten. Eén ei kun je vervangen door 50 gram appelmoes (ongezoet) of een halve, liefst goed rijpe, gepureerde banaan. 

In hartige gerechten kun je in plaats van één ei 50 gram zoete aardappelpuree of pompoenpuree gebruiken. Een ander bindmiddel dat zeer geschikt is voor zowel zoete als hartige gerechten, is gemalen lijnzaad. Dit wordt ook wel 'flax egg' genoemd. Meng één eetlepel met drie eetlepels water en klop dit op met een vork. Laat even staan en je krijgt een plakkerig papje.

Ook een veganistisch eiwitpoeder (bijvoorbeeld op basis van hennep of rijst of erwten) is aan te raden. Je kunt dit door de smoothies doen om ervoor te zorgen dat je toch voldoende eiwitten binnenkrijgt. 

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op