Mag ik wel cafeïne vrije koffie?

Cafeïne-vrije koffie is niet perse gezonder dan koffie met cafeïne. Om de cafeïne uit de koffie te verwijderen is er een chemisch proces nodig en worden er verschillende stoffen aan de koffie toegevoegd die niet altijd even gezond zijn. Ook blijkt uit verschillende studies dat er een hoger aantal schadelijke vetzuren in het bloed aanwezig zijn wanneer er veel cafeïne-vrije koffie wordt gedronken. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.

Wil je meer lezen over koffie, bekijk dan dit artikel.

Sommige mensen kiezen voor cafeïnevrije koffie in plaats van gewone koffie. Cafeïnevrije koffie wordt meestal gemaakt door koffiebonen te spoelen met chemische oplosmiddelen.

Elke keer dat de bonen worden gespoeld, lost een deel van de cafeïne op. Dit proces wordt herhaald totdat de meeste cafeïne is verwijderd.

Houd er rekening mee dat zelfs cafeïnevrije koffie nog steeds een beetje cafeïne bevat; alleen wel veel minder dan gewone koffie. En: als er weinig cafeïne in zit heb je minder last van de nadelen maar heb je ook minder profijt van de voordelen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op