Moet ik alle maaltijden eten, of mag ik er ook één overslaan?

Ieder lichaam is anders, dus ook ieder lichaam heeft een andere hoeveelheid eten nodig. Probeer vooral aan te voelen hoeveel je nodig hebt. Het liefst eet je alleen als je een kleine trek voelt en stop je met eten wanneer je genoeg gehad hebt.

We hebben in al onze programma's drie hoofdmaaltijden ingepland. Het tijdstip waarop je deze eet of hoeveel tijd er tussen de maaltijden zit, maakt niet zoveel uit. 

Daarnaast hebben we ook snacks en tussendoortjes opgenomen. Op deze manier kun je altijd wat gezonds eten als je tussendoor trek voelt.

Het is geen probleem om minder maaltijden te eten, als je er maar minimaal 2 per dag eet. Voor de meeste mensen zijn 3 maaltijden of 2 maaltijden + een snack een mooie hoeveelheid.

Als je van jezelf weet dat je eigenlijk te weinig eet, dan raden we je aan dagelijks 3 eetmomenten voor jezelf in te plannen en dus geen maaltijden over te slaan. Het klinkt gek, maar ook door structureel te weinig te eten kan het zijn dat je niet afvalt. Minder eten is dus niet altijd beter als je wil afvallen.

Lees anders eens dit artikel over intermittent fasting. Misschien is dat wat voor jou?

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op