Wat is jullie visie op zuivel?
Zuivel is voor veel mensen erg lastig om te verteren, dat is waarom wij aanraden om er niet te veel van te eten.
Geitenkaas en schapenkaas zijn voor veel mensen beter om te verteren dan kaas van de koe. Ook yoghurt en kwark zijn wat gemakkelijker te verteren, omdat de bacteriën al een deel van de vertering voor ons gedaan hebben.
Probeer vooral goed aan te voelen hoe jouw lichaam reageert op welke zuivel en eet er niet te veel van. Als richtlijn kun je aanhouden dat 3-4 porties zuivel per week voor de meeste mensen mooi is.
Ben je gevoelig voor lactose of koemelk of merk je dat jouw lichaam of darmen reageren op het eten van zuivel? Of heb je veel allergieën of huidklachten? Laat zuivel dan liever helemaal achterwege. Je kunt kokosyoghurt, haveryoghurt of amandelyoghurt gebruiken in de recepten waar wij Griekse yoghurt aanraden.
Het drinken van koemelk raden wij niemand aan. Liever ga je voor ongezoete havermelk, amandelmelk of kokosmelk.
Lees voor meer informatie ons artikel over zuivel, daar gaan we uitgebreid in op de voor- en nadelen.