Ik val af in cm, maar niet in kilo’s, hoe kan dit?

De weegschaal geeft helaas niet de samenstelling van je lichaam weer. Je doet er daarom inderdaad goed aan om ook je centimeters regelmatig te meten. Het is namelijk goed nieuws, dat je centimeters verliest. Dit betekent dat je vet aan het verbranden bent en spierweefsel aan het opbouwen bent doordat je de juiste voeding tot je neemt. 

Nieuw aangemaakte spieren kunnen er echter wel voor zorgen dat je weegschaal een paar kilo extra aangeeft. 

Maar: hoe meer spieren je krijgt, hoe meer vet je ook kunt verbranden. Je zal dit uiteindelijk ook gaan merken in je gewicht.

Daarnaast is het normaal dat je gewicht schommelt, bijvoorbeeld door:

  •  Je vochthuishouding: schommelingen in je vochtpercentage, kunnen je zo 1-3 kilo zwaarder maken
  • Inhoud van je maag en darmen: wat en hoeveel je gegeten hebt, en mogelijke verstoppingen in je darmen kunnen ervoor zorgen dat je zwaarder bent.
  • Wat je hebt gegeten: bepaalde voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je meer vocht vasthoudt. Zout en koolhydraten zijn de bekendste.

Hier kun je je BMI berekenen en ontdekken of je een gezond gewicht hebt bij je lengte.

In plaats van je te focussen op de weegschaal, focus je vooral op hoe je je voelt. Hoeveel energie heb je? Hoe is je stoelgang? Hoe is je humeur? Hoe slaap je? Hoe ziet jouw huid eruit?
Als dit allemaal positief is dan zullen de kilo’s vanzelf volgen.
Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op