Wat kan ik doen aan een slechte adem door koolhydraatarm eten

Als je veel minder koolhydraten gaat eten dan maakt je lichaam ketonen aan. Deze ketonen helpen je lichaam aan energie als er geen koolhydraten zijn om dat te doen. 

Eén van de nadelige effecten van ketonen is dat je ze sterk kan ruiken in je adem. Het is erg lastig om dit helemaal te voorkomen. De beste manier om dit te voorkomen is (iets) meer koolhydraten eten.

Verder ook nog de volgende tips voor een frissere adem:

  • Zorg voor een goede mondhygiëne na iedere maaltijd. Poets dus vaker je tanden en gebruik ook tandenstokers en eventueel een tongschraper.
  • Kauw regelmatig op een takje peterselie.
  • Gebruik tijdelijk een mondspray.

Als het echt een groot probleem is, kun je ervoor kiezen iets vaker koolhydraten toe te voegen aan je eetpatroon. Kies dan wel voor voedingsmiddelen die de juiste koolhydraten bevatten zoals glutenvrije havermout, zoete aardappel, quinoa of bijvoorbeeld een banaan.

Het afvallen gaat dan wel minder snel.Het ketogeen dieet (keto dieet; zeer koolhydraatarm) heeft haar naam te danken aan deze ketonen.

Meer informatie over ketonen en het keto dieet vindt je in dit artikel.

In dit artikel lees je hoeveel koolhydraten je per dag mag eten.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op