Ik heb veel honger, wat kan ik hieraan doen?

Als je veel honger hebt is het goed om voor jezelf te onderzoeken waar dit vandaan komt. Er kunnen een aantal oorzaken zijn, waaronder:

- Je eet structureel te weinig
- Je eet geen volwaardige, natuurlijke voeding
- Je hormonen zijn uit balans (hier lees je over het verzadigingshormoon leptine)
- De voeding die je tot je neemt bevat te weinig eiwitten (lees hier alles over eiwitten)
- Je eet te snel en zonder aandacht voor het eten
- Je eet te veel koolhydraten
- Schommelende bloedsuikerspiegel
- Je gebruikt eten om emoties te verwerken

In dit artikel worden een aantal van bovengenoemde oorzaken verder uitgelicht. Onderzoek voor jezelf waar de oorzaak ligt en probeer daarmee aan de slag te gaan.

Dit is niet altijd makkelijk. In onze programma's laten we je zien hoe je zorgt voor volwaardige, natuurlijke voeding met de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten waarmee de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Hierdoor ervaren veel mensen geen honger meer, we krijgen zelfs vaak te horen dan mensen het gevoel hebben zo veel te ''moeten'' eten.

Volg je ons programma en heb je na een paar weken wennen nog steeds strek? Kijk of je een andere oorzaak kunt vinden. 

Honger na een smoothie
Heb jij snel weer honger na smoothies? Voeg aan je smoothies altijd een goede eiwitpoeder toe zodat je langdurig verzadigd bent na het drinken van een smoothie.

Met eiwitpoeder kun je zeker een paar uur door op je smoothie, terwijl je als je deze achterwege laat misschien na een anderhalf uur alweer trek hebt. Zo maak je van je smoothies complete maaltijden die je zoveel meer brengen dan die ouderwetse boterham met kaas. Na een tijdje wil je echt niet meer anders!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op