Wat is het bloedonderzoek dat jullie aanbieden?
De meeste regulieren bloedonderzoeken zijn er vooral om diagnoses te stellen van aandoeningen. Ze testen de patiënt bijvoorbeeld specifiek op schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en/of bloedarmoede.
Het bloedonderzoek dat onze gecertificeerde therapeuten uitvoeren om goed advies te geven is een Energetisch Morfologische Bloedonderzoek (EMB). Dit onderzoek heeft een holistische benadering, de test is erop gericht om uit te vinden wat er allemaal in leef- en eetpatroon verbetert kan worden.
Er worden reguliere waardes gemeten, zoals: rode bloedcellen, witte bloedcellen, trombocyten (bloedplaatjes), hemoglobine (Hb), hematocriet (Ht), Mean Corpuscular Volume (MCV) en Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC).
Maar belangrijker nog, er wordt ook gezocht op tekorten en verstoringen in:
- Vitamines (alle vitamines, incl. vitamine B12, C en D)
- Mineralen (magnesium, zink etc)
- Spoorelementen (jodium, koper, selenium etc)
- Hormonale disbalans (oestrogeen, progesteron)
- Neurotransmitters (Dopamine, acetylcholine, Gaba, serotonine)
- Vetzuren: Omega 3 en de balans tussen vetzuren
- PH balans (zuurtegraad van het lichaam)
- Leverbelasting
- Ontstekingen
- Darmverstoring (stoornissen aan de spijsvertering, problemen bij de opname van voedingsstoffen)
- Adrenale status (stress, cortisol, bijnierfunctie)
- Pancreasinsufficiëntie (functioneren van de alvleesklier en insulineresistentie)
- Geopathische stress (wifi, zendmasten etc)
- Parasietbelasting
- Schimmelbelasting (bijvoorbeeld candida)
- Bacteriële belasting (bijvoorbeeld borrelia burgdorferi die ziekte van lyme veroorzaakt)
- Virale belasting
- Toxische belasting (gifstoffen in je lichaam)
- Vrije radicalen belasting (veroudering)
- Energetische blokkades
- Voedsel intoleranties: gluten (sensitiviteit), tarwe, varkensvlees, zuivel koe, zuivel geit, lactose, suiker, kippenei, soja, fructose E621 en exorfinenbelasting.
Een hele lijst, maar er zitten een aantal hele belangrijke tussen. Na het doen van een EMB bloedonderzoek heb je dus echt antwoord op de vragen:
- Wel of geen zuivel?
- Wel of geen brood?
- Wel of geen (varkens)vlees?
- Wel of geen gluten?
- Wel of geen magnesium bijslikken?
- Wel of geen vitamine B12 tekort?
- Waarom lukt het niet om af te vallen?
- Waarom blijf ik honger houden?
- Enz.
Wellicht duiden de uitslagen erop dat je darmflora uit balans is, of dat je bijnieren uitgeput zijn, of dat je insulineresistentie aan het ontwikkelen bent. Zeer waardevolle informatie om serieuze gezondheidsproblemen voor te zijn. En met een paar gerichte stappen geef je jezelf direct een extra boost in energie.
Hoe gaat een bloedonderzoek in z’n werk?
Je kunt zelf een afspraak inplannen bij één door ons gecertificeerd therapeut. Klik hier voor een overzicht van therapeuten.
Tijdens de afspraak zal de therapeut je een aantal vragen stellen om een algemene indruk te krijgen van je gezondheid. Vervolgens zal er via een prikje in je vinger een paar milliliter bloed afgenomen worden.
Dit bloed wordt dan zo snel mogelijk opgestuurd naar het laboratorium waar het door 5 hypermoderne machines wordt gehaald die het bloed op allerlei manieren bekijken.
Als de uitslagen bekend zijn kijkt een team van 5 specialisten van het laboratorium naar jouw resultaten en koppelt alle uitslagen aan ons terug.
Vervolgens neemt de therapeut met jou contact op om een afspraak in te plannen om de resultaten door te spreken. Meestal is dit zo’n 2 tot 3 weken na de bloedprik afspraak.
Het heeft de voorkeur om ook de tweede afspraak in de praktijk te doen, maar als dit niet mogelijk is kan het bij uitzondering ook over de telefoon of in een video-gesprek zoals via Skype.
Tijdens dit tweede gesprek neemt de therapeut de tijd om je duidelijk advies te geven waar jij mee aan de slag kunt. Vaak ervaar je binnen twee weken na dit consult al een enorme toename in energie. Dat is het teken dat het de goede kant opgaat met je gezondheid! Het advies dat je krijgt is helemaal op maat gemaakt en direct toe te passen. Precies zoals je van ons gewend bent.
Voor wie is een bloedonderzoek?
Eigenlijk kan iedereen een bloedonderzoek laten doen. Er komen altijd dingen uit die je kunt verbeteren. Maar in het bijzonder raden we de volgende mensen aan een onderzoek te laten doen.
- Als het je niet lukt om af te vallen.
- Als je veel overgangsklachten ervaart.
- Als je al lange tijd overgewicht hebt.
- Als je in korte tijd veel aangekomen bent.
- Als je veel last hebt van eetbuien en of emotie eten.
- Als je weinig energie ervaart of altijd moe bent ondanks een gezond koolhydraatarm eetpatroon.
- Als je darmklachten hebt of regelmatig een opgezette buik hebt.
- Als je een burn-out hebt of overspannen bent.
- Als je veel last hebt van menstruatie klachten.
- En natuurlijk voor mensen die nieuwsgierig zijn en/of graag hun gezondheid willen optimaliseren.
Wat kost een bloedonderzoek?
Om al de informatie zoals hierboven beschreven, uit je bloed te halen wordt het bloed door 5 machines gehaald. En elke test wordt door experts bekeken om jou van goed persoonlijk advies te kunnen voorzien.
Dus geen algemene tips, zoals “Slik magnesium bij”, maar echt het type én het merk magnesium dat voor jou het beste werkt. Geen tips als “Kijk uit met bewerkte voeding”, maar echt “Jij kunt wel/niet tegen E621”.
Omdat de therapeuten geen heel buisje bloed hoeven af te nemen en zeer efficiënte machines gebruiken kunnen zij het bloedonderzoek voor een aantrekkelijke prijs aanbieden (adviesprijs 295 euro).