Hoe 'overleef' ik een verjaardag als ik ergens op visite ben en maak ik de juiste keuzes

Bedenk van tevoren hoe je de verjaardag aan wilt pakken. Geef eventueel al van te voren aan wat je wel en niet wilt eten of neem zelf iets lekkers, maar gezonds mee.

Op verjaardagen is de taart meestal het meest ongezonde. Probeer deze in ieder geval over te slaan, of eet op dit moment een gezonde snack die je meegenomen hebt zodat je wel gezellig mee kunt doen. 

Wanneer de hapjes op tafel komen, kun je prima gaan voor de gezonde opties. Een handje noten, een gevuld eitje, wat vlees of vis of een paar blokjes kaas. Als er groentes zijn kun je die natuurlijk nemen. Een paar hapjes is echt geen probleem, maar spreek met jezelf af dat je niet te veel eet.

Het kan ook helpen om van te voren een eiwitrijke maaltijd te nemen, zodat je goed vol zit voor je op de verjaardag komt. Een smoothie met eiwitpoeder of een omelet zijn bijvoorbeeld goede opties.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op