Hoe eet ik gezond in gezelschap?

Het kan erg ongemakkelijk zijn als je door de sociale druk gedwongen voelt om (bepaald voedsel) te eten. Maar wees eerlijk tegen jezelf. Er klopt toch iets niet als jij jezelf moet verantwoorden omdat je gezond wilt zijn?

Mijn tip is dus vooral: blijf dicht bij jezelf en eet of drink nooit iets tegen je zin. Iemand die vegetarisch eet, eet toch ook geen vlees als er vrienden of familie bij zijn?

Niemand heeft er iets over te zeggen wat jij wel of niet in je mond stopt. Jij hebt het recht om te eten wat je zelf wilt en ook op het hebben van persoonlijke gezondheidsdoelen.

Hoewel er altijd mensen zijn die een opmerking willen maken, ben ik er van overtuigd dat eigenlijk niemand wil dat jij iets eet wat je niet wilt eten. Het zijn toch je vrienden, familie en collega’s en die willen uiteindelijk alleen maar dat jij je goed voelt.

Maak daarom goed duidelijk waarom jij bepaalde dingen niet eet en vertel aan de mensen om je heen dat je het leuk vindt om met voeding bezig te zijn. Laat ze zien dat jij je er goed bij voelt. Wees sterk als er opmerkingen komen en blijf bij je standpunt.

Ik begrijp dat dit soms lastiger kan zijn dan het lijkt, maar blijf sterk in je schoenen staan want de aanhouder wint.

Stiekem zijn er veel mensen die wel wat gezonder zouden willen eten. Laat hen zien hoe leuk en lekker het kan zijn, je zult zien dat er mensen zijn die je voorbeeld gaan volgen. Helemaal als ze zien dat jij goede resultaten boekt en lekker in je vel zit.

Ik heb nog een aantal korte, praktische tips die je kunnen helpen:

  • Kook eens koolhydraatarm voor vrienden en familie. Ze zullen verbaasd zijn over hoe lekker en vullend het kan zijn.
  • Als je de mensen bij wie je eet niet wilt vragen rekening te houden met je dieetwensen zorg dan dat je niet met honger naar zo’n etentje gaat. Eet thuis al een kleine gezonde maaltijd (zie het 7×7 afslank programma). Je kunt dan voor de gezelligheid nog wat kleins mee happen. Er is altijd wel wat gezonds aanwezig.
  • Neem gewoon je eigen maaltijd mee. Je bent niet minder gezellig als je wat anders eet.
  • Bestel in een restaurant een salade of vraag alleen om vlees of vis met groenten.

In dit artikel vind je heel veel tips om gezond uit eten te gaan.

Succes!

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op