Kan ik koolhydraatarm blijven eten tijdens de zwangerschap

Vooropgesteld is het belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam. Elke zwangerschap is anders en uiteindelijk voel jij het beste aan wat goed voor je is.

Als jij je lekker voelt bij het koolhydraatarme eetpatroon, is het prima om dat door te zetten tijdens de zwangerschap. Het zal je ondersteunen om energiek je zwangerschap door te komen.

Vroeger werd wel eens gezegd dat je voor twee moest eten tijdens de zwangerschap, maar dat is een beetje achterhaald. Toch kan het zeker zo zijn dat je meer trek hebt dan normaal, er groeit immers een kindje in je dat veel energie vraagt. Het is daarom belangrijk om niet met honger rond te gaan lopen maar je lichaam te geven wat het nodig heeft.

In principe zit het koolhydraatarme eten volgens de Jasperalblas methode vol met goede voedingsstoffen die zowel voor jou als je kindje goed zijn. Als je merkt dat je honger hebt of extra energie kunt gebruiken kun je er voor kiezen om wat extra langzame koolhydraten toe te voegen aan je eetpatroon. Dit zijn bijvoorbeeld havermout, zoete aardappel, quinoa en boekweit.

Ook voor je darmen doe je er heel goed aan om koolhydraatarm (en dus glutenvrij) te blijven eten tijdens de zwangerschap.

Meer informatie over koolhydraatarm eten vind je in dit artikel.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op