Ik heb veel last van spierpijn, kan voeding hierbij helpen?

Voeding speelt inderdaad een grote rol bij het herstel van spieren, vooral eiwitten zijn belangrijk. 

- Als je veel sport en de spierpijn daar vandaan komt, kun je hieronder lezen hoe je jouw voeding kunt aanpassen om spierpijn te verminderen:

Hier lees je hoe je het beste eet als je veel krachttraining doet.

Hier lees je hoe je het beste eet als je veel cardio/duursport doet.

- Als je niet sport maar wel veel spierpijn hebt, kun je als eerste kijken of je wel voldoende eiwitten binnenkrijgt. Vooral een eiwitpoeder is een makkelijke manier om de hoeveelheid eiwitten per dag te verhogen. 

Neem absoluut geen poeder met een zoet smaakje, want dan zit er suiker in of zijn er zoetstoffen aan toegevoegd en dat is slecht voor je gezondheid. Het is lastig om een goed wei-eiwitpoeder te vinden. Ik herhaal het met nadruk: het is belangrijk dat er geen smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Bekijk hier ons eigen natuurlijke eiwitpoeder.

- Spierpijn kan ook ontstaan bij tekorten in het lichaam. Vitamine D, magnesium en de B vitamines staan hier bijvoorbeeld bekend om. Via een bloedonderzoek bij de dokter kun je onderzoeken of je tekorten hebt.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op