Ik heb veel hormonale klachten, kan voeding daarbij helpen?

Voeding speelt inderdaad een grote rol bij de hormonale balans in het lichaam. Hormonen worden beïnvloed door alles in je dagelijkse leven. Denk naast voeding ook aan de mate van stress en ontspanning, tekorten in het lichaam, hoeveel je beweegt en zelfs hoe veel dingen je doet waar je gelukkig van wordt.

Onze manier van eten heeft als grote focus het eten van echte natuurlijke voeding met niet te veel koolhydraten. Juist deze echte natuurlijk voeding is belangrijk bij het in balans brengen van hormonen. Daarnaast is een stabiele bloedsuikerspiegel -waarvoor slim omgaan met koolhydraten essentieel is- van grote invloed op de verschillende hormonen.

De lever en darmen spelen in het lichaam grote rollen bij een gezonde hormonale balans. In onze programma's belasten we de lever veel minder met voeding en eten we op een manier die een gezonde darmbalans ondersteunt. 

Heb je veel hormonale klachten? Het aanpassen van jouw voeding is een mooie start. Onderzoek daarnaast zeker ook de balans tussen stress en voeding en of je wel voldoende beweegt. Onthoud: niet alles hoeft tegelijk. Door eerst jouw voeding aan te passen, zal je merken dat je meer energie hebt om waar nodig met stress en beweging aan de slag te gaan.

Is jouw situatie wat complexer of zou je graag persoonlijke hulp willen? Klik hier voor een overzicht van de door ons gecertificeerde therapeuten in Nederland. Deze therapeuten doen ook een orthomoleculaire bloedtest die veel inzicht kan geven in de oorzaken achter de hormonale klachten. 

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op