Waarom mag ik geen brood, pizza, aardappelen, pasta, rijst en ontbijtgranen eten?

Deze producten bevatten allemaal vooral veel koolhydraten. Koolhydraten zijn niet ongezond, maar de meeste mensen eten er al snel te veel van. Door geen producten als brood, rijst en pasta's te eten zorg je ervoor dat afvallen gemakkelijker wordt.

Het eten van te veel koolhydraten heeft ook invloed op de bloedsuikerspiegel. Dit is niet gezond, maar het kan ook het afvallen belemmeren en de vetopslag stimuleren. Meer informatie daarover vind je in het artikel 'Afvallen de verdieping'.

Geen brood eten klinkt misschien als een streng “dieet”, maar dat valt erg mee. Bij onze methode richten we ons juist op het aanleren van een eetpatroon dat zo leuk en lekker is dat je het makkelijk volhoudt.

Er blijven nog meer dan genoeg heerlijke dingen over die je kunt blijven eten tijdens het afvallen. Kijk bijvoorbeeld eens daar deze recepten of lees er meer over in ons artikel over snel afvallen.

Eet je in de basis heel gezond en koolhydraatarm? Dan kun je natuurlijk prima een keertje een stukje brood eten en daar erg van genieten - helemaal wanneer je op gewicht bent.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op