Misselijkheid, buikpijn, last van darmen of wisselende ontlasting tijdens koolhydraatarm dieet

Ben je net begonnen met onze programma's? Dan kan het er echt even bij horen. Als je eetpatroon hiervoor heel anders was, kan het zijn dat je lichaam moet wennen aan de nieuwe manier van eten en dat het last heeft van kwaaltjes. 

Je lichaam en vooral je darmen moeten zich aanpassen aan de andere voeding die ze moeten verwerken. Koolhydraten zijn over het algemeen gemakkelijker te verteren dan vetten en eiwitten. Omdat je nu waarschijnlijk minder koolhydraten eet en juist meer eiwitten en vetten, is dat even omschakelen voor de darmen. Bovendien is je lichaam gifstoffen aan het verwijderen. 

Je zal merken dat je na een paar dagen al extra energie krijgt. Na 3 weken zou je minder last moeten hebben van misselijkheid, buikpijn, last van je darmen, diarree of juist opstopping. Het is wel belangrijk om het goed in de gaten te houden, want het is niet de bedoeling dat de klachten aanhouden.

Het kan ook zijn dat je gevoelig bent voor een bepaald product en dat je darmen daarop reageren. Ook dat geeft klachten als een opgezette buik, wisselende ontlasting, buikpijn of een misselijk gevoel na een maaltijd. Een bloedonderzoek kan inzicht geven in welke voeding voor jouw lichaam minder goed is.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je beoordeling Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op